Az öregedés elleni harc egyik fontos eleme a helyes táplálkozás. Íme öt olyan étel, ami senkinek se hiányozhatna az étlapjáról.
Fekete áfonya:
Legtöbbünknek valószínűleg az áfonyalekvár jut eszébe erről a nagyszerű gyümölcsről.
Fekete áfonya |
Számos pozitív hatása mellett érdemes kiemelni az éles látás megőrzésében játszott szerepét. Rendszeres fogyasztásával megakadályozhatjuk a szürke hályog kialakulását.
Nassoljuk áfonyát! |
Tipp: mindegy, hogy frissen, szárítva vagy fagyasztva fogyasztjuk.
Vörös bab:
Minden fajta bab valóságos nagyágyúnak számít az öregedés ellen folytatott harcban.
Vörös bab |
A kutatások azonban kimutatták, hogy a vörös bab kiemelkedik közülük. Rendkívül magas az D-, E-, és A-vitamin tartalma, amelyekről úgy tartják, hogy testünk sejtjeinek a regenerálásáért felelősek, és ezért csökkenthetik az Alzheimer, és a Parkinson-kór, valamint a rák kialakulásának a kockázatát.
Együnk babfőzeléket! |
Tipp: mivel a konzervekben túl sok só található, vegyünk inkább száraz babot.
Lenmag:
A helyes életvitellel és táplálkozással 30-40 százalékkal kevesebb esélyünk lenne rá, hogy rákosak legyünk.
Tegyünk lenmagot a natúr műzlibe! |
Főleg, ha lenmagot fogyasztanánk. Ráadásul a bőrünk is sokkal tovább megőrizné fiatalos rugalmasságát, mivel a lenmagban az omega-3 zsírsavakhoz hasonló gyulladáscsökkentő anyag van.
A fiatal bőr érekében együnk lenmagot! |
Tipp: keverjünk őrölt lenmagot a reggeli müzlinkbe.
|