Tejfölös-mustáros hús
Igazi pikáns hús, egy kis tésztával. Kitűnő vacsora 2 személy részére. Néhány perc alatt elkészíthetjük és bőségesen lakmározhatunk belőle.
Szép húst válasszunk... |
Hozzávalók:
50 dkg hús /sertéscomb vagy pulykamell/
1 dl étolaj
1 kis fej vöröshagyma
Só, bors, ételízesítő, pici pirospaprika
1 pohár tejföl
1-2 evőkanál mustár
Egy kis sajttal is összesüthetjük... |
Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre párolom, hozzáadok egy pici pirospaprikát, hozzáadom a kockára vágott húst, kicsit pirítom, majd hozzáadom a fűszereket, felöntöm /kb. 1 liter vízzel és addig főzöm, amíg a hús jó puha, omlós lesz. Ha nem elég puha, még adok hozzá vizet. Miután jó puhára főtt a hús, a pohár tejfölhöz hozzákeverem a mustárt, és ráöntöm a kész húsra, majd összeforralom. Tésztával szervírozzuk.
|
|