Pikáns ételek teret hódítottak az utóbbi években, manapság már nem csak éttermekben Fogyókúrázók figyelmébe ajánljuk a csirkehúsból készült igen különleges ételt amit az alábbiak szerint készíthet el.
Citrommal és mézzel... |
Csirke citromos mézes marinádban
Ahogy a különleges ízek keverednek... |
Hozzávalók:
2 nagy csirkemell
2 evőkanál méz
2 dl citromlé
2 evőkanál olaj
1 evőkanál szójaszósz
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál reszelt gyömbér
1 fokhagyma
olaj a sütéshez
Elkészítési mód:
A csirkemell húst leszedjük a csontról és egy lapos tálba fektetjük. A mézet fellangyosítjuk, majd összekeverjük a citromlével, szójaszósszal, olajjal, gyömbérrel, citromhéjjal, az összezúzott fokhagymával, majd így öntjük a csirkemell darabokra.
Állni hagyjuk a szószban 3 órát! |
Lefóliázva a hűtőbe tesszük 3 órára. Ezután a húst kivesszük a tálból majd egy tepsibe tesszük amit az előmelegített sütőbe teszünk 30 percre és ropogósra sütjük. Közben kenegetjük a megmaradt szósszal.
Ízlés szerint díszíthetjük... |
Friss saláta levéllel díszítve tálaljuk!
|
|