Hozzávalók:
80 g Gyermelyi nyolctojásos cérnácska, 1 db gyöngytyúk, 1 kg leveszöldség, 1 kicsit fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 150 g karfiol, 100 g zöldborsó, só, szemes bors, 1 szál lestyán
Házias Gyöngytyúkleves cérnácskáva |
Elkészítési mód:
A megmosott gyöngytyúkot feltesszük vízben főni, ha felforrt, habját leszedjük, és gyöngyöző forrással főzzük tovább. Hozzáadjuk a vegyes zöldséget, a hagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük, sózzuk és beletesszük a lestyánt is. Ha képződik még hab a tetején, azt eltávolítjuk, és a hús puhulásáig tovább főzzük. Külön sós vízben megfőzzük a karfiolt és a borsót tálalási félretesszük. A levesből kicsit leszűrünk és a cérnácskát abban főzzük ki. A többi levet is átszűrjük, a zöldségeket daraboljuk, a gyöngytyúkot kicsontozzuk, húsát felvágjuk, és a borsó, karfiol hozzáadásával tésztával tálaljuk.
|