Hozzávalók: 35 dkg Gyermelyi kagyló tészta, só, olaj, 2 friss paradicsom, 1 sárgarépa, 2 újhagyma, ½ kaliforniai paprika, 2 csokor petrezselyem, 2-3 szál friss kukkfű, 1 csokor bazsalikom, maroknyi olajbogyó, 10 dkg sajt (mozzarella, trappista, eidami vegyesen)
A tésztát lobogva forró sós vízben – amibe egy kevés olajat is öntöttünk – kifőzzük, leszűrjük, nagyon jól lecsepegtetjük és egy kevés olajjal összekeverjük. Amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hűlni hagyjuk.
Az apró kockára vágott paradicsomot a felkarikázott sárgarépát és újhagymát, valamint a felaprított paprikát összekeverjük. A petrezselymet, a kakukkfüvet és a bazsalikomot felaprítjuk és a zöldségekre hintjük. A kihűlt tésztát beleforgatjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízei jól összeérjenek.
Az olívabogyóval és a vékony csíkokra vágott sajttal megszórva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.
|