Egy kis édesség. Tiramisu. Könnyedén elkészíthető, nem kell főzni, sok lesz belőle és ráadásul édes!
Tiramisu torta |
Szinte minden nagyobb áruházban több tíz méteres polcokon kínálják sajtokat.
Valljuk be őszintén, néha nem tudjuk melyiknek milyen íze van, mire használhatjuk. Egyik ilyen sajtkülönlegesség a mascarpone.
Mascarpone krémből készült... |
A mascarpone egy tejszínes krémsajt és alkalmas édes és sós sütemények elkészítésére is. Egyik ilyen édes sütemény a tiramisu. Ennek a receptjét fogjuk megismertetni azokkal akik még nem készítették el ezt a különleges olasz desszertet.
Lágy, krémes... |
Hozzávalók:
4 tojássárgája
500 g mascarpone
mascarpone |
120 g porcukor
1 dl kávé
½ dl rum
350 g babapiskóta
kakaópor
Soha nem elég belőle... |
Elkészítési módja:
Desszert borhoz kitűnő |
A tojás sárgákat a porcukorral szinte fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a mascarpone krémsajtot és tovább keverjük. Addig dolgozzuk össze, míg nem pille könnyű nem lesz a krém.
Díszíthetjük tejszínhabbal is... |
Közben kévét főzünk (gyerekeknek lehet tejjel hígítani) amit egy mély tányérba öntünk és a babapiskótákat egyesével beleforgatjuk. (arra ügyeljünk, hogy kemény se maradjon, de nagyon ne ázzanak el).
Remekül néz ki |
Egy megfelelő tálat kiválasztunk és annak az aljába tesszük a kávés babapiskótákat. Ha egy réteget belefektettünk, jöhet rá egy réteg krém.
Megszórjuk kakaóporral |
Majd újra egy réteg piskóta és meg egy adag krém. Ha kész vagyunk és elfogyott a krémünk, már csak annyi van hátra, hogy a tetejét meghintsük kakaóporral.
Hagyjuk, hogy jól összeérjen! |
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeletelve fogyaszthatjuk.
Mennyei íze van!
|