1 csomag 4 tojásos fodros nagykocka, 90 dkg csirkemell, 6 db tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg póréhagyma, 1 dl olaj, só,
Párolt salátához 2 fej saláta, 3 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, só,
A csirkemelleket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és sózzuk. Az olaj felén kíméletesen megsütjük.
A tésztát kifőzzük roppanósra sós forró vízben, majd leszűrjük, és langyos vízzel picit leöblítjük. Az olaj másik felén megfuttatjuk a gorombára vágott hagymát, majd rátesszük a tésztát és ráöntjük a tejföllel, sóval, felvert tojásokat. A tojás szilárdulásáig hőkezeljük.
A megmosott salátákat vastag csíkokra vágjuk. Felmelegítjük a vajat, rátesszük a zúzott fokhagymát és elkeverjük. Rátesszük a salátát, sózzuk, és míg össze nem esik kevergetjük. Akkor levesszük és tálaljuk.
Tányérra tesszük a tojásos tésztát, mellé a fonnyasztott salátát ás a sült csirkemellet.
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Mennyiség 6 ad
|